Welkom bij de Oorgroep

De oorgroep is een Neus-, Keel- en oorpraktijk die gespecialiseerd is in de otologie (oorkunde en oorheelkunde) en de audiologie(gehoormetingen) bij kinderen en volwassenen.

 

In de loop der jaren hebben de leden van de oorgroep bijgedragen tot de ontwikkeling van nieuwe diagnostische en therapeutische technieken, zoals de transplantatiechirurgie van het middenoor, de cochleaire inplantchirurgie, de schedelbasischirurgie, de mechanische metingen van het middenoor, verschillende tests van auditieve performantie, oorimplantaten enz.

 

Klinisch zijn er raadplegingen en chirurgische interventies in de Neus-, Keel- en Oorheelkunde. Tevens zijn er uitgebreide mogelijkheden tot audiologische evaluaties en wordt door alle leden aan wetenschappelijk onderzoek gedaan.   Raadplegingen kunnen geboekt worden via het secretariaat op 03-314 13 00.

 

De patiënten van de oorgroep komen vanuit gans Vlaanderen en daarbuiten (zie onderaan voor grafiek).  De patiënten zijn van alle leeftijden (zie onderaan voor grafiek). Door de bijzondere expertise in het onderzoeken van kinderen is bijna een kwart evenwel jonger dan 10 jaar. Er worden ongeveer 1000 dragers van een cochleair implant gevolgd en maandelijks komen er ettelijke nieuwe kandidaten bij.

 

De oorgroep is sterk geïnformatiseerd. De klinische praktijk draait intern zo goed als papierloos dankzij een uitgebouwd computer-netwerk en zeer performante software die op maat werd geschreven voor het beheer van de agenda, het medisch dossier, het cochleair-implant dossier en de ganse audiologie. De leden van de oorgroep zijn de grondleggers van de autonome opleiding gegradueerde in de audiologie aan de Lessius Hogeschoolte Antwerpen. Prof Govaerts is voorzitter van de Belgische Vereniging van Audiologie.

 

 

Fotografie op deze site: Bart Van Leuven

 

A§E - Otocube - Audiqueen - Accolado - FOX

De oorgroep is actief betrokken bij de R&D van Otoconsult. Het gaat om onderzoek en ontwikkeling van medische software en hardware. Zo werkt de oorgroep actief mee aan de wereldwijde kwaliteitsverbetering van de klinische otologie en audiologie.

Lees verder

Cochleaire Implantatie

De oorgroep is internationaal leidinggevend in cochleaire implantatie, cochleaire en andere oorimplantaten. Selectie, implantatie, afregeling van het 'cochleair implantaat', research en ontwikkeling. Maak gerust een afspraak voor al uw vragen.

Lees verder